Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto:tk.

skriven efter en utmaning av lili samuelsson...




Julstjärnan. (julstugan)

 

Julstjärnan, det lilla fönsterträdet, installerades på hyllan nära fönstret. Utsikten fann hon tilltalande eftersom kommunen ställt en upplyst gran mitt i parken.Men runt om henne låg ingen julduk utan endast en vit duk med spets på. Spetsen stack henne i ögonen när hon tittade på den udda duken. Udden i allt detta var egentligen, att Röda Korset skänkt blomman, men inte tagit reda på om blomman var välkommen att tas emot.
Den gamle Tomten under granen, hade ett celluloid- ansikte och ett förkläde av läder. Han hade precis kommit in från tomteverkstaden, där han lämnat arbetet för en stund. En stund senare kom ett litet barn fram till granen och tog tag i honom rätt så hårt, glasögonen kom på trekvart och ena tofflan lossnade när han försökte vrida sig ur, men greppet det var verkligen handfast, så han fick stanna i den kladdiga lilla handen som just hållt i en mjuk pepparkaka.

Änglakören som hade mjuka bomullstofflor, de tre gaphalsarna ville halsa melodierna för att kunna få ut dem i så underbara röster som de bara kunde. Lucian med kronan på sned vakade för länge med stjärngossen som var utan både linne och kalsonger. Sångerna de sjöng fick Tomten, som ställts tillbaka under granen, och Julstjärnan att dansa med varandra och när fålarna fem skulle vattnas, fick fönsterträdet också en skvätt vatten.
Silverstjärnan, ledstjärnan, hängde i tallriset tillsammans med domherrarna som de tre vise herrarna på väg till krubban hängt upp där i väntan på att Jesusbarnet skulle få sina gåvor. Ledstjärnan fanns där i tallriset men åsnan skriade och visade vägen till stallet i stället.
Den lilla träkyrkan i fönstret lyste upp och ropade in Maria och Josef till bön och en tallrik böngroddar innan Maria skulle amma den lille.

Gåvorna, bland annat en GPS, som skulle hjälpa familjen att komma hem ordentligt togs tacksamt emot. Josef som inte hade lämnat sina gener vidare till sitt barn försökte få Maria att ge barnet genmodifierat vällingpulver. Pulver som pulver, sa Tomten när Tomtemor skulle baka saffransbullar och bakpulvret byttes ut mot vällingpulvret.
De fyra adventsljusen i trästaken har brunnit ner och nya kanalljus har placerats i upplysningens tjänst. Ängeln den guldfärgade blänkte och glimmade som  ögonen på barnen gör i väntan på klapparna. GOD JUL!

 

(c) tk.




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-12-19 20:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lyckad jultext-som jag ser det;)
2011-12-19
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra