Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betydelsefulle köttbulle

God dag, god jul, nära och kära.
Idag ska jag tala i en maträtts ära.

Den är liten, rund och gjord av kött
smakar varken för salt, surt eller sött.

Något av det godaste på vår jord
Definitivt det bästa på vårat julbord.

För mig den mest betydelsefulle
åh du, min aldelles egna köttbulle.

Nu är det vinter och julen är här
en högtid då vi håller köttbullen kär.

Så god och ändå så lätt att göra,
jo lyssna här så ska ni få höra.

Allt ni behöver att göra är ett tappert försök
Ägg, köttfärs, ströbröd, mjölk och lök.

Blanda ihop allt till en enda stor smet
Sedan kan du börja forma din minikomet

Lägg i köttbullarna i en panna,
och njut så som de blir gyllenbrunt färgranna.

Efter 5-10 minuter är de klara att servera
till potatis, till pastan, på mackan med mera.

Oavsett om du är minst eller störst
så går alltid köttbullarna åt först.

Något av det bästa som har hänt,
så goda att de har gjort sverige känt.

Skapar riktiga julkänslor
exporteras över landets gränser.

Kan njutas till både glögg och cider
så god att den får vara med på alla högtider

När tomten kommer med sitt stora skägg
så dugen varken korv, lax, skinka eller ägg

Bullen som har en sån himla charm
man kan äta den kall,ljummen eller varm

Och såhär under juletid
så vill vi alla få lite julefrid
därför önskar jag
er en otroligt god julemiddag
och glöm inte våran betydelsefulle
goda, smaskiga köttbulle!




Fri vers av Solsonen
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-19 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solsonen