Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Strange fruit av Billie Holiday


Konstig frukt

Livets träd bär konstig frukt
Blod på löven, och blod längs roten
Andras kroppar hängs av förvirringens bris
Vår konstiga frukt, från våra egna träd

Vackra scener om en vacker värld
Stirrande ögon med skrikande mun
Magnolians doft, så söt och sann
Men plötsligt doften av en brinnande man

Var.. så.. god, här är frukten
Regnet faller, vindarna vänder
För solen att se
och träden de, de alla falla
Detta är en bortkommen, en bitter gröda




Fri vers av Erik Bergqvist
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-20 17:04



Bookmark and Share


    Erik Bergqvist
Ah tyvärr har vi ju aldrig lyckats sluta döda varandra. Hemskt, mänskligheten är sannerligen en förvirrad skara. Hoppas alla kommer hem och tack!
2011-12-27

  Pitbullpudelns kärna
Det är svårt att inte bli påverkad när Billie Holiday sjunger Strange fruit. Hon visste nog alltför väl vad dessa var för frukter. Bra översättning förresten!
2011-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Deb verkligt bizarra frukten är den från kunskapens träd på gott & ont.
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Erik Bergqvist