Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Sofiakyrkans kor

Fonderad av fyra Guds tjänare
ser vi honom som i våra hjärtan bor
när vi vilar våra blickar
mot Sofiakyrkans östliga kor

Längst till vänster bakom vår Herre
flödar morgonljuset genom Petrus hand
som i den gode förvaltarens trogna grepp
håller nyckeln till himmelrikets land

En klippa fångad i färgat glas
för att han en ljusets tjänare var
nu sida vid sida med Paulus
som med andens svärd evangeliet vidare bar

Genom Petrus och Paulus
strömmar gudomligt världens ljus
som är budskapet om Jesus Kristus
varsamt in i vårt heliga hus

Till höger om dem ser vi två som gick före:
förbundsförmedlaren Mose och profeten Elia
som också de låter ljuset flöda här för vår Herre
han som för oss en gång föddes av jungfru Maria




Fri vers av Roger L Svensson
Läst 396 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-20 17:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson