Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du

du finns i nästan varje dikt jag skriver
i nästan varje dikt finns du
trots att jag aldrig sett dig i verkligheten

men jag tror inte att du bara finns i mina formulerade meningar
jag tror att du finns någonstans där ute också
jag tror, eller snarare hoppas, eller snarare klamrar mig fast
vid tanken att du också letar

att det inte är bara jag som letar ögon att känna mig trygg i
inte bara jag som kollar in skosnörena
för att se om det finns några som kan knytas i hop med mina
inte bara jag som fångar in allas ord
och försöker urskilja dina

om du ens sagt något till mig
om du ens tänkt på mig
eller om du tänkt på mig som i mig
som jag tänker dig i framtiden
eller snarare oss i framtiden
om du ens fattar jag vad jag menar
om du ens kan förklara saker jag själv inte förstår


många säger att de längtar efter att deras drömprins
deras du
ska komma inridande på en vit häst
vara iklädd en skinande rustning och böja sig ner
och kyssa dem så att hela världen ser hur lyckliga de är

men jag behöver ingenting sådant
det hade varit nog om du bara hade talat om vem du är

Om jag bara fått veta
om du brukar prata för fort
om du vickar på foten innan du somnar
om du någon gång trodde på tomten
om du någon gång vill vara tomten
om du har skorrande r
om du svarar schuup
om du har en farmor som stickar tjocksockar
om du sett fågelturken på youtube
om du säger ditt namn när du svarar i telefonen
om du avskyr dumleklubbor
om du älskar att vika små figurer av godispapper


om jag bara fått veta
om du ler mot okända människor på stan, om du ens går på stan
om du sjunger falskt, om du ens sjunger
om du röstar på miljöpartiet, om du ens röstar
om du med barnslig glädje leker kurragömma, om du ens leker
om du bränner fast riset, om du ens kokar ris


om jag bara fått veta


om du finns i närheten, om du ens finns.




Fri vers (Spoken word/Slam) av aPorcupine
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-22 12:05



Bookmark and Share


  August L S
Vad långt du skriver!

Det blir inte riktigt samma laddning som i de korta. Fast bra ändå, på sitt vis. Det känns som en avslutad dikt, som om den funnit sin form och säger det den ska säga utan att vara vare sig för mycket eller för lite. Du lyckas bra med att undvika att det blir klyschigt, vilket jag tycker är bra gjort med ett så svårt ämne. Förmodligen är det spelet mellan drömmen och de vardagliga bilderna. Jag hade nog inte själv klarat det utan att känna att det bara blev dumt.
2011-12-22

  Msann
Jag verkligen älskar den här! Så oerhört fint!!

Jag håller tummarna och tror att han finns där ute någonstans för dig! Jag har hittat min! Han har bara inte hittat mig...
2011-12-22
  > Nästa text
< Föregående

aPorcupine
aPorcupine