Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Obeskurna intryck från ofrånkomliga månader


En planet utan människor

i en dåsig missförnimmelse
drömde om ett liv utan liv.
en planet utan människor.
en planet utan handeldsvapen
en planet utan henne eller honom
som tror sig, du tycker om

en stillsam planet utan avsky
inget utifrån; ingenting inifrån
inget utbyte,
inga transaktioner

inget svek,
inga åstadkommanden
ingen diskriminering
och inga tillkortakommanden

en älskog utan älskare —
en väldig skölj av befintlighet,
förutan tolkare att omfamna det...

en spelplan utan spelare —
en kosmisk tanke utan medvetande
en helhet utan beståndsdelar —
en rutin utan följeslagare
en klinisk vision där ingenting felar —
en tidernas samlingsbok utan läsare
. . .

vi de enda som
begriper innebörd
har subtraherat den från varandra
till ohållbara proportioner
kvar finns
våran bottenlösa smutsighet
och en orörd kalk
av själens bortglömda vin



© Antisymfoni 2013




Fri vers (Fri form) av filharmoniker
Läst 119 gånger
Publicerad 2013-11-09 04:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

filharmoniker
filharmoniker