Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanhända den får några att tänka efter före......., oj, måste ju tillägga, förståss, att eventuella likheter med verkligheten ,naturligtvis, är helt tillfälliga och att verkligheten , förmodligen(?), är en annan....


En politisk Nyårssaga .

Det bar sig så till att det lilla landets statsminister ,en mäktig man , vid namn
Schedrik Feinfeldt , skulle hålla sitt jul- och nyårstal för FOLKET . Dagen var inne och statsministern steg ut på podiet i Storkyrkan i Stockholm, som han hade valt som arena för detta evenemang :


"Ärade medborgare !

Jag hälsar Er med några förmanande ord: Sverige håller takten, det är sant, men vi måste hushålla med medlen, vi måste arbeta, hårt, vi måste tåla hårda törnar ! 2011 har varit rätt skonsamt mot oss ,men det beror också på att Vi, Sveriges ansvarsfullaste regering , fortsatt med vår framgångsrika politik , vill appellera lite till ett av dessa framgångsrika företag, som tagit över driften av vår äldrevård, de säger: ALLTING går att sparas på , även människoliv, vi ser, naturligtvis till, att de som avlider INTE har några anhöriga, som då drabbas av tung sorg , de ensamma får gå först !
Med detta exempel från en mycket EFFEKTIV företagare inom Äldrevården, vill jag peka på att vi måste PRIORITERA , det kan framstå som hårt, men detta är realiteter, Ärade Medborgare !
Jag VET också , Ärade (alt "ärrade") medborgare, att mängder av DIMRIDÅER har sänts ut av en desperat opposition , de kallar oss hjärtlösa, orättvisa och att vi slår sönder lapptäcket , men dessa fanatiska skrin från en patetisk opposition ska vi sätta P för ! DÄRFÖR ämnar Regeringen ,med hjälp av SD, tillsätta en Ny Yttrandefrihetsberedning med uppgift att UNDANRÖJA patetiska uttryck som RÄTTVISA, DEMOKRATISK SOCIALISM, SOLIDARITET och FOLKMAKT och ersätta dem med EFFEKTIVITET,REALISM, FRITT FÖRETAGANDE och NY(S)DEMOKRATI ! (viskar :Oj,det sista var det ett tryckfel?)
Men en övertygad förhoppning om ett FANTASTISKT 2012 med spirande och växande Nya Riksbolag (eller var det Riskbolag ?) som dyker upp som svampar ur jorden , vill jag Tillönska Er Medborgare ett Gott Nytt År och hoppas att entreprenörsandan UTVECKLAS som ringarna på vattnen och att dessa ringar ALDRIG försvinner ! "

Alliansregeringen den 31 dec 2011 kl 23.59 genom

Schedrik Feinfeldt, Stasiminister (oj,stavfel, Statsminister) .




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 283 gånger
Publicerad 2011-12-25 12:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska