Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På baksidan - det jag ej kan se



Jag har ett annat liv. Det är det som sitter på baksidan av boken.
Ni tror det bara är ett sammandrag, en kortfattad beskrivning av bokens innehåll. Det är fel. Ni, har fel.
Det är ett kodat meddelande. Jag kan inte läsa när jag kommer dit, för jag är blind. Dyslektisk också... Färgblind, men det spelar ju fan ingen roll, jag är blind. Period!

Själva boken, är full av intriger och förvecklingar, saker jag ej kan förklara, än mindre förstå. Detaljrikedomen är enorm när det berättas om mina egna tankar, tankar de/den andre tänker - så som jag tänker mig samt alla divergerade känslor.
Känslor förklaras i ett kapitel för sig. Ytterst komplicerat. Jag har nämligen principer för hur vissa känslor kopplas samman med upplevda eller enbart tänkta förhållanden. Dessutom tar jag mig rätten att känna åt andra. Det verkar lite konstigt men är egentligen en rationell intention bakom det. Ni ser, om jag tänker mig in i hur andra känner och tänker så kan jag räkna ut slutet. Då kan jag ju bistå med hjälp, om det behövs (om jag anser att det behövs).

Det finns mycket att berätta. Jag ägnar den mesta tiden åt att klura ut vad det står på baksidan. Det kan väl inte vara så att det bara är ett kort sammandrag? Finns det riktlinjer för hur det ska gå? Kommer jag överleva? (Naturligtvis inte - vi skall alla döden dö)









Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-27 08:54



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Nu är det ju faktiskt som så, vilket gör baksidan av din bok kanske inte mindre svår att förstå men ändå ...
- Livet är en sexuellt överförbar sjukdom med 100 % dödlig utgång ...

Så kanske det ligger det någonting i det som Konfucius uttryckte det ursprungligen
- att om du har någonting som oroar dig som det finns en lösning på, så varför oroa dig?
och
om det är någonting du oroar dig för som det inte finns någon lösning på, så varför oroa dig?

eller min egen variant hämtad från ett seminarium i USA på 70-talet
- Vi vet att vi föds och vi vet att vi dör, det är allt!
Ergo: Kanske handlar livet om att fylla det med innehåll - Det blir inte bättre än vad vi gör det till ...
2011-12-27

  stenen/ Yv Ericsson
ja faan vad bra! igenkänn. att ta sig rätten att känna åt andra
detta är genialiskt Lena!
2011-12-27

    ej medlem längre
Spännande - en boks baksida ägnas kanske inte så mycket tanke annars?
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP