Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kamp

En sista lina innan jag sticker.
De bankas och de skriker utanför.
I kväll kommer jag min älskade.
Där låg de vita pulvret och lockade min näsa.
Pang där flög den första plankan från dörren.
Jag såg mig runt om.
Kunde inte känna igen ansiktena där bakom,
dom hade alla våldets uniform på sig.
Swiss tillbaka till linan som nyss låg där som nu
försöker få kontakt med mina blod vener.
Jag reser mig greppar tag i de första jag ser.
Kastar det mot dom som försöker ta sig in.
Men nu är det bråttom hör hur det klickar till i deras
k-pist magasin.De är svårt att inte lyckas få panik.
Men jag tar fem snabba kliv och skuttar rakt genom fönstret
ut i verkligheten. Se upp där nere på marken!
Här kommer jag och tusen glasbitar.
- Är det en fågel som kvittar?
- Nej det är nazisterna som hailar!
- Suck... Nej det är en av dom där svarta pundarna som psyskosar.
Jag landar på den tunga men ändå släta asfalten,
rullar bort så fort jag kan.För att slippa
tusen glas bitar i nacken.
Jag reser mig från marken.
Går in i folkhopen och följer deras steg.
Som är ett ända stort mode system.
Där kostymfärgerna säger vem som har makten.
Bakom kostymerna och skinn o metall portföljerna
ser jag murs porten.
Börjar springa igenom folkhopen.
springer och springer och springer.
Tills jag hör orden.
- Halt här får ingen passera!
- Här kommer ingen förbi!
Fan jag är tvungen att vända för att min firhet
kommer jag nog aldrig mera över.
För med en K-pist och en skrikande megafon riktad
mot dig är det allt för svårt att diskutera.
Innan jag vände mig om.
ryckte jag åt mig vaktens megafon.
Sprang in i folkhopen igen.
Stannar upp där mitt i.
Väljer ut ett par väl valda ord.
- Det är dags o vakna!
- Särskilt ni kostyms nissar sluta va så maktkåta.
- Det är dags o vakna!
- Just det ni också kändisar, sluta bygg på den fejkade bilden på mannen och kvinnan.
- Ser ni inte hur många nålar,sprutor och oprationer ungdomar måste ta för att se ut som skönhets vinnarn.
- Dags o vakna stå upp till kamp och riva murarna!




Fri vers av JesperutanH
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-27 18:27



Bookmark and Share


  Hanna (TheSilverWolfSong)
Wow. Ord alltså.
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

JesperutanH
JesperutanH