Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den Högste av dem alla, här i Sverige.....


2011 års Sämsta Utrikespolitiker !

CARL BILDT, vem annars ? Den världsvane och välartikulerade adelsmannen som , ouppnåelig, regerar från "Arvfurstens Palats ( Utrikesdepartementet)" , misslyckades först med sin "tysta diplomati" vad det beträffar den stackars "tio-årsfången", David Isaak , fängslad i Eritreas kalla fängelsehålor. Sedan visade han återigen ,tveksam moral, eftersom han själv ,länge, var insyltad i Lundin Oils skumma affärer i Etiopien (Hur insyltad vet Ingen och INTE lär vi få veta heller) , han satt länge i Lundin Oils styrelse . Och de två journalisterna som ,visserligen illegalt, men dock i journalistiskt syfte, ville ju kolla upp just Lundin Oils göranden och låtanden i Etiopien , VAD har Bildt lyckats göra för dem ? INTE mycket, de är ju nu dömda till ELVA års fängelse !
Sanktioner mot vare sig Etiopien eller Eritrea, det VÄGRAR Bildt totalt ! Sedan ska vi väl bara nämna en del mystiska "gasaffärer" med Ryssland för några år sedan . Denne STENRIKE Excellens är som en gås, allt bara rinner av honom, hur mycket man än sprutar på ! Månntro det STARKA egna kapitalet har en viss betydelse ? Han är ju , otvivelaktigt, MÅNGMILJONÄR !
OM jag vore utrikesminister så skulle jag DRA IN varenda krona AV UNDERSTÖD till dessa två länder med ett, lindrigt sagt, GENOMRUTTET rättssystem ! Dessutom skulle jag ÖPPET BEKLAGA att USA håller Etiopien under armarna ekonomiskt ! Men INTE klagar Bildt på kompisarna där borta i Väster ! För att ,lite skämtsamt, använda en gammal spelterm från det klassiska spelet Monopol: "Gå direkt i Fängelse, Carl Bildt, gå direkt i Fängelse utan att passera gå !" Då fick han ju känna på hur tre svenska journalister har det ,David Isaak VET det i alla fall !

------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-28 22:27



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Tycker dock att journalister ska få tala med båda sidor utan att riskera fängelse, jag menar, Etiopien är ingen direkt demokrati......
2011-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Tar man sig in i ett land illegalt och umgås med terrorister har man sig själva att skylla.
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska