Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en önskan i dina ögon.

 

 

 

 

Det finns en önskan i dina ögon

 

men

kedjor 

har aldrig förstått 

frihetens språk

 

tak 

har aldrig 

målat himlen

 

och en droppe vatten

har aldrig översatt

ett hav

 

 

Det finns en önskan i dina ögon

vars svar inväntar sin tid

som den röda gryningen i vårens tidiga morgondag

över istäckta sjöar

 

 

Det finns en önskan i dina ögon

som inväntar sin tid

en önskan 

som hörs inför de höga bergen

vars toppar är täckta av vita moln

med spår av snöleoparden 

i snön

 

 

Det finns en önskan i dina ögon

vars svar inväntar sin tid

som fjärilspuppa

vävd i hjärtats skinn

 

 

Det finns en önskan i dina ögon

samma önskan

som lyser i hästens pupiller

när manen förblir ens förlängda hår

och gräset känner av hovens slag i sitt hjärta

längs vitsippornas mark

 

 

i dina vackra ögon

 

.............................finns det


..............................................en önskan

 

 

 

 

 




Fri vers av Marduk VIP
Läst 1405 gånger och applåderad av 52 personer
Publicerad 2011-12-29 15:08



Bookmark and Share


    prima donna
Mycket vacker poesi!
2014-11-12

  Regn & Grus
Magiskt vackert, skrivet med själen i ord som svävar fria och landar i snöleopardens spår.
2014-11-02

  bittemi VIP
Oj så vackert!
2013-11-04

  Mikael Lövkvist
Mycket vackert skrivet! Bravo.
2012-12-15

  Eva Kellett VIP
Det är inte bara munnen som kan tala! Ögonen kan uttrycka så mycket! Det har du kunnat formulera.
2012-06-25

  aol
så vacker poesi vännen,
2012-05-15

  surface to air
Det är poesi när den är som bäst! Vacker!
2012-04-13

  Destino
Så fint skrivet.
Sparar och kommer att läsa om och om igen...
2012-03-09

  Hanna Mari Wallin
Vackert..vackert och åter vackert skrivet
2012-01-15

  Hon kallar sig poet VIP
en droppe...har aldrig översatt hav...
friheten talar inte...ja
just dom styckena där..är så...dunder
/Lina
2012-01-11

  L I V
Ibland är poesin så jäkla talande, så berörande och innerlig. Det här är en sådant exempel. Ljuvt och genomvackert med tanke
2012-01-10

  J.J.
Fantastiskt flöde - tycker mycket om denna!!!
2012-01-09

  Linda CH VIP
Otroligt vacker läsvärd och ett bokmärke!
2012-01-09

    lory
bedårande vacker
2012-01-09

  Nina Nightwish
Underbara ord. En smekning i sinnet. En vacker känsla
2012-01-06

  lisa"puzzle"svensson
fantastiskt fin!
2012-01-05

  Ninananonia VIP
Vackert..dessa ögon...
2011-12-31

  Today I am a bird
"kedjor 
har aldrig förstått 
frihetens språk"
 
fint!
2011-12-30

    eva m h
Vackert
2011-12-30

  SagaArt VIP
underbar text
2011-12-29

    annasofia.
Fantastiskt!
2011-12-29

  alrikod
förbaskat
va bra!
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Marduk
Marduk VIP