Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nästa år

Nästa år
finns du kanske här igen

Nästa år
blir jag kanske lyckligare

Nästa år
blir sommaren kanske varmare

Nästa år
hinner jag kanske skriva en bok

Nästa år
blir kanske ett bra år

I år
fanns du inte här

I år
var jag olycklig

I år
var sommaren kall

I år
skrev jag ingen bok

men Jupiter stod stilla på himmelen
och stormarna drog fram över landet

en man älskade mig
men jag vågade inte

Nästa år ska jag älska en man

©YM Bohman-11




Fri vers (Fri form) av Njord
Läst 310 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-30 21:50



Bookmark and Share


  erkki
Fint! Den här dikten gjorde mig lite vemodig. Eftertänksam. Att ersätta ett nyårslöfte med en tänkvärd dikt är ingen dum idé. Jag skippade nyårsföresatserna. God fortsättning!
2012-01-11

  Bodil Sandberg VIP
oo vilken härligt positiv dikt!gött!!applåder!!
2012-01-10

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja, nu har lyckoplaneten just satt fart igen! Och det kanske kommer att märkas :-) Gott nytt år önskar jag dig.
2011-12-31

  Gunnel Eriksson VIP
Din vackra dikt säger mycket.
Jag hoppas att dina förväntningar
infrias åtminstone till en del.
Gott Nytt År!
2011-12-31

  Minkki VIP
Fint beslut vid årsslut
2011-12-31

    ej medlem längre
Du får med så mycket i denna vemodiga och vackra dikt. Saknad... längtan.. besvikelse.. hopp.. föresatser.. Jag läser och tar till mig dina ord in i mitt eget liv.
2011-12-30

    Birgersdotter VIP
Bokslut...och önskan ...hoppas det slår n
2011-12-30

  Ronny Berk
en väl förd nästa års önskan, detta efter det gångna årets utvärdering
2011-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER