Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mina unga år


Tyst letar jag efter orden
sprider ut bokstäverna på bordet
ordnar till dem, men
tankarna lämnar mig igen
Ännu skiner solen och jag ser vägen
men det plågar mig att veta
att en ensam flicka sprang i mörker
Jag ville ha något att skriva om
men jag ville inte ha det såhär
jag ser henne framför mig
jag måste gråta för hennes skull varje kväll
Kanske hugger livet ihjäl mig innan dess, tänkte jag
lurar bakom en buske i nattens park
hoppar fram och drar ner mig
jag skrek nätterna igenom, förgäves
Nu spelar det ingen roll längre
för det är ändå ingen som hörde mig
i mitt stilla sinne rår bara livet nu
Denna smärta jag ofta känt
ensamhetens tysta spår, ärr i själen
det fanns ingen där på vägen för mig
fast långt framme skymtade jag någon ibland
en kvinna, stolt och stark
en kvinna som liknade mig
fast vuxen




Fri vers av Gigi
Läst 497 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-01-02 14:13



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Stark text om utsatthet förtvivlan och litenhet. Att vara ensam och att ingen ser hjälper eller förstår, gör ont att ta till sig. Hoppas tjejen i sina unga år kommit ifatt den stolta starka kvinnan hon skymtade där i sina unga år..
2017-04-24

  Ulf Lagerholm
En stark text som berör mig. Inget metafysiskt krångel. Rakt, tydligt och okonstlat.
2016-01-24

  Gisela Nordell
fint skrivet om den inre smärtan och hoppfullt ändå om att växande leder vidare

2016-01-12

  Linda CH VIP
Starkt och berörande.
2012-01-10

    Niklas H
lysande!! din avslutning av dikten är helt igenom brilliant.
2012-01-09

  Mattias C
Välskrivet och väldigt starkt!
2012-01-03

  Ninananonia VIP
Berör...
2012-01-02

  Peter Stjerngrim VIP
Ryser inom när jag tar till mig den underliggande tonen i detta flöde ...
Att finna uppslag för skrivandet är inte svårt för mig i sig - Det svåra är att finna en balans mellan det som pockar att få komma ut och bli befäst i skriftad form och det som inte ännu är riktigt moget att släppa ut ...
Samtidigt gäller för mig att för att kunna skriva måste jag
leva, uppleva och få kommunicera med den omvärld jag lever i - förutan kommunikationen med alla sinnen med omvärlden saknar jag inspiration och kraft nog för att vare sig orka skriva eller ha någonting vettigt att skriva om ...

Ser fram emot det nya årets ännu ej funna inspirationskällor ...
2012-01-02

  M.A.J.R
ja, detta är berörande och skriven med starka ord. applåd
2012-01-02

  thyra
Känslosamt och berörande!
2012-01-02

    lory
berör...
2012-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Gigi
Gigi