Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har sett den en gång

Den där kärleken som kan förflytta berg
Som möjliggör det i stunden till synes omöjliga

Jag har sett den
Blicken vars värme och styrka strålade i det fårade ansiktet

Den halvt förlamade handen lyftas
för att sakta, slutligen nå sitt mål
Målet att läggas över en annan hand

En ordlös blick
så fylld av meningar
att luften i rummet darrade

Jag har sett det livsband
som finns mellan två människor

Det band som knöts när två hjärtan möttes
för många, många år sedan.

Och jag glömmer aldrig.




Fri vers (Fri form) av J.J.
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-05 19:47



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Drar mig till minnes ett talesätt om kärleken, där den del jag tycker känns som om du bekräftar väl här är
- Den som älskade och glömde
visste ej vad kärlek var ...

Nej, jag tror inte det går att glömma någon man älskat innerligt äkta oavsett hur lång tid som går eller varför det tagit slut ...
Vet inte vilket som är mest smärtsamt
- att mista någon då den förolyckas eller går bort av annan anledning
eller
- att bli lämnad av någon man älskar som sedan går vidare i sitt liv ...
Det förstnämnda har jag upplevt flera gånger i mitt liv, tyvärr men samtidigt är jag oändligt tacksam för att ha fått uppleva den där äkta kärleken jag så ofta åkallar i mina flöden där jag söker den som är ämnad för mig ...
Vet att jag kommer att möta den äkta kärleken igen - Just därför att jag vet hur den känns och för att jag fått uppleva den mer än en gång, trots att jag såväl första som andra gången inte trodde att jag någonsin skulle få uppleva något liknande igen ...

Tack för att du bjuder på dig själv!
2012-01-05
  > Nästa text
< Föregående

J.J.
J.J.