Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt eller inget

Behov att skriva.
Låta pennan få liv – flöda
Orden blir till av sig själva
som tonerna av en vindmelodi ur ett vindspels klara sång.
Som små tankar som blir till och får liv genom pennans svarta bläck.
Allt eller inget
En bra titel på denna lilla textmassa

Allt eller inget

Fast inget är självklart något men inte lika intensivt och starkt som allt.
Hur vet jag vad som är lagom
Hur vet jag att jag inte förstör något vackert genom att röra det för mycket
Det naturligt vackra,
det fina spröda nya
Ytan som precis blivit till, ej fått sin fulla färg, eller stabilitet.
Vitsippan som är så enkel i sin sprödhet.
Känslan av att vilja plocka, bevara,
men då vissnar den efter en kort stund, krymper, förtvinar.

En önskan om att ge näring
Lagom med näring
Att låta jorden den växer i aldrig försvinna
Att vattna jorden, vitsippan
Så att den vänder sitt vackra vita huvud mot solens energi och ler

Att solen mot vitsippan ler.

Hur vet jag
att
allt eller inget
blir lagom.




Fri vers (Fri form) av J.J.
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-03 19:59



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
jag känner igen känslan
bra beskrivet
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

J.J.
J.J.