Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I en taxibil på väg mot sjukhuset en alltför tidig morgon utan frukost(jag är inte människa förrän jag fått frukost) skrevs den här. Hittade nyligen igen den på telefonen.


Taxiresan

Du slickar fingrarna som om jag vore en frimärkssamling
Något du måste byta sida på
En harkling och jag får den kungliga entré jag förtjänar
En röd matta utav
Spotloskor
Mot redan regnvåt asfalt

Bitande på naglarna
Det sugande lätet
Finger mot mun
Och din alldeles för starka
Parfym
Mot doften av mitt torrschampo
Smutsen på insidan måste döljas från utsidan
Så ingen ser
Förstår
Att min självbild är som Bambis mamma
Döende
Med ett stort hål i bröstet

Men du
Du märker inget när du kör mig genom
Längor av bostadshus
Lägenheter och plaskande vägar

Nötsteken är billig idag säger den handskrivna skylten längst vägen
Och jag köper aldrig något som inte har en förtryckt skylt
Massproducerat tryck är min säkerhet i
Åksjukan




Fri vers av Sanna Hedlund
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-06 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund