Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lugnbetar

 

hjorden betar lugn i canyonen

en sten

lyfter ett öga alltför häftigt

en gnista far ut

en stråle

 

hästarna

vildhästarna

friflocken rycker till

skenar ut ur canyonen

nedför bergssluttningen

bergsslätten

allt virvlar

upp

stenskott heter det visst

stenskott

sandmoln

undrar huruvida detta är stenars groende

kanske planteras skotten

 

friflocken spelar trumma

nåväl virvlar nedför bergsslätten sluttningen

allt virvlar upp runt dem

 

han

kastar sig upp på hästen

tillåter hästen löpa ut rädslan

skrämseln

manar lugn

 

och det kommer sig så att hästen stannar

flocken stannar

virvlarna stannar

marken stannar

 

han sitter kvar på hästen

inväntar ögonens vitors blodsprängda

instigande i djupmjukbrun jordefägnad

i det han upplever hästens stillnad

glider han ned till marken

torkar den löddrande kroppen torr

 

de sätter sig vid lägerelden

förtäljer stormens väg




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-06 23:43



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Underbart att läsa!
2012-01-07

  LenaJohansson VIP
fint
2012-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser