Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och här sitter jag

någon kikar in genom fönstret
andra knackar på
vissa stannar på kaffe
en annan sover över

men alla går de hem
någon gång




Fri vers av aPorcupine
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-22 19:50



Bookmark and Share


  August L S
En dikt som har en fin tyngd i all sin enkelhet. Hur det liksom börjar fint i en gemenskap som sedan får en mörk skugga av ensamhet då alla en gång går sin väg. Att gå hem kan vara rent bokstavligt, men hem är något mångtydigt, som både kan vara betydelsefull och ganska lättsam. Det ligger förstås en tung sorg ifall det nu är så att alla en dag kommer överge en, om det aldrig blir så att ens hem också är någon annans hem (i en bredare betydelse än att vara sambo).

Men det är otvetydigt fint att folk tittar över på en kopp kaffe!
2012-01-26
  > Nästa text
< Föregående

aPorcupine
aPorcupine