Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från lillfinger till hjärta

När väggarna krymper
Och skavsåret på vänster lillfinger tycks växa sig större
Likt en avgrund utan tillbakaväg
Följ vägen så ska du hitta fram
Gå bakåt och vi kan inte försäkra
Att du inte står ensam

Rummet är mindre än då.
Fyllt med skrot jag samlat på mig
Fyllt med dig
Dina smutsiga sockar
Hyrfilmer
Bruno K Öijers bok, precis vid min tv
Stökigt
Men precis den trygghet
Den känslan
Jag alltid sökt.

Men hitta fem fel
Nej hitta ett fel
Ett stort surrande från lillfinger till
Hjärta
Till hjärna
Tinnitus i en kropp
Som för länge sedan passerade 50-kilos
Sträcket

Desto trängre det blir
Desto mer krymper jag
För rädslan är större än dig
Och mig
Än hela tvåsamheten som
Skrämmer
Mer än den lindar in mig
I silkespapper
Hårt knutet
Med ett band av kärlek.




Fri vers (Prosapoesi) av Sanna Hedlund
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-10 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund