Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pengar



Folk viskar om dig,folk kan skrika av lycka samtidigt
av lika mycket olycka för dig. Du är gjord för att skapa balans.
När folk håller dig i handen så ser man glädjen som sprutar ur dom.
Pang boom nu vart någon skjuten för att han hade dig i varsin hand.
Vi lever i ett farligt land där tjuven är beredd att fylla sin egen hand
var sig han riskerar sitt, ditt och mitt liv så är det värt risken.
Men inte varje land har dig därför skapar du oreda och då blir traditionen
inte ett rim längre på våran kära fredag. Det finns lagar om dig, att om staten
inte får dig så jagar dom mig och när dom väl får tag i mig slänger dom in mig
i en cell. Just nu när jag inte har dig, så lånar jag dig. Jag hatar när inte har dig för din närhet skapar beroende som gör mig till en galen flodhäst efter sjögräs.
Man äter för dig, man kan till o med få dig för att döda.
När man läser om dig från förr. Det var kungar och präster som fick mer värde
tack var att dom hade dig. Men lärde sig aldrig att dela ut dig så istället blev massslakt på dom som inte hade dig. Tänk om man skulle bränna dig på bål.
Skulle vi människor försöker sy ihop dig då. För att vi skulle aldrig kunna förhandla då.
Pengar vad har du för ett kärleks värde




Fri vers av JesperutanH
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-13 13:50



Bookmark and Share


  Hanna (TheSilverWolfSong)
Det var en brutal syn på pengar vilket jag anser är ett plus. Världens vardagliga saker är oftast inte något som utvecklats till det bättre. Utan blir istället en utlösande faktor för mord.
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

JesperutanH
JesperutanH