Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en gammal dikt som jag hittade i telefonen.




Sugrör

Hon sa att det var som att

Andas

Genom ett

Sugrör

Så mycket kraft

För ett så litet

Resultat

Och hon var alltid andfådd

Alltid trött och aldrig

Nöjd

 

Personen i spegeln tittade alltid

Hånfullt tillbaka.

Med ringar så långt hon kunde se

Bilringar på magen

Ringar i öronen på det apelsinformade

Ansiktet

Lika blekt som mjölet i pizzan

Den som hon just tryckt i sig

Finnarna

De runda födelsemärkena

Som mest liknade

Smutsfläckar

Efter en cykeltur i geggan

Där utanför dörren

 

Hur mycket hon än tvättade sig var hon ändå lika smutsig

Måsbajs

Avgaser

Matrester

Frodades på hennes hud

Och snart

Snart skulle de ta sig in i blodet.

 

Varningssignalerna tjöt i hennes huvud

Men hennes skrik var inte större

Än en myra

Inte stor nog för att upptäckas

När man sätter foten på

Henne.

 

Hon andas genom ett sugrör

Vill inte släppa mig

Närmare

Säger

A

Men inte

B

Låter mig tolka blicken i spegeln och

Din andnöd

 

Du andas genom ett sugrör

Och jag

Jag blir andfådd bara av att titta

På dig-




Fri vers av Sanna Hedlund
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-14 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund