Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Det här är helt enkelt en dikt om att bli dumpad. 




Tre sekunder

Det tog dig tre sekunder

Att få det sagt

Men redan efter en halv

Visste jag att vi hade nått

Vårt gemensamma slut

 

När tårarna rullade

Forsade

Som en ångvält nerför mina kinder

Talade du om vänskap

Och filmkvällar.

Medan mitt hjärta knöt knutar på sig själv

Och isen smälte från min näsa och mina kinder

Ytterkläderna kliade

Fängslade två svaga armar

Som trots vilja inte kunde stoppa

Tårarna från att droppa mot golvet

Blanda sig med den smälta snön

 

De blöta pölarna bildar

Spegelbilder av det som sades

Men aldrig kan bli

Du pratade om bröllopslåtar

Trots att ditt val redan var gjort

Jag oroade mig över uteblivna blödningar

Och det barn som aldrig existerade.

 

Dina fingrar brinner mot min hand

När du försöker trösta

Dina läppar mot mina

Jag kan inte besvara ditt hej då

Når orden som sades inte hade samma innebörd

För två själar som spelade olika spel

 

Vi kan aldrig bli bästa vänner

Fast du säger att du bryr dig

Drömmen krossades bredvid de röda brevlådorna

När du inte ens vågade gå igenom lägenhetsdörren

För att ge mig mina tre sekunder

Redan efter en halv sekund visste jag att det var slut

Och du gav mig inte ens chansen att ta av mig jackan

Torka tårarna

Med de stelfrusna händerna.

 

Det var över på tre sekunder

Och redan efter en halv längtade jag ut i snön igen

För värmen från dig blir aldrig min igen.




Fri vers (Fri form) av Sanna Hedlund
Läst 261 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-01-15 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund