Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Historien om min broder, Helmut Wirtenbauer, vars livshistoria fick ett alltför tragiskt slut.


Meine bruder

Meine bruder
Min bror

Du hette Helmut
och du var född tio år efter mig
den 14 december 1932

Du var till formen trekantig
med ditt röda hår i tovor jede nacht

Du var en netter Junge
Du var min kleinen bruder

Men du for
mot väggen

du for
mot väggen i mors tvätteri

du slungades bakåt av en animalisk kraft
och kastades mot den vita väggen

Du var min bror,
du var min vän

men du mötte slutet alltför tidigt
i "Die washerie die Helga"

Jag råkade puffa till dig så du föll
förlåt mig, verzeih mir
meine liebe bruder
Ich wollte nicht

Jag sprang ut till mor,
jag skrek:






















































Jag har dödat Helmut.
Jag har dödat honom.




Fri vers av TyskaTanten
Läst 237 gånger
Publicerad 2012-01-16 14:54



Bookmark and Share


  zallander
der man i krank
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

TyskaTanten
TyskaTanten