Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ung dikt om stjärnor - och skillnaden mellan dem.


Stjärnor som gnistrar

Stjärnorna som gnistrar i Tyskland är annorlunda mot de som gnistrar i Sverige. Die Sterne, die in Deutschland funkeln unterscheidet sich von der funkelt in Schweden.

Jag kan tala med dem, brukar plocka ner dem och omfamna dem och sedan strö ut dem över himla valvet, som en liten flicka som omfamnar blommor på en vidsträckt äng. Ich kann mit ihnen reden, in der Regel abrufen und sie zu umarmen und dann streuen sie über den Himmel, wie ein kleines Mädchen, die Blumen in eine große Wiese als Chance begreift.

Men de i sverige vill inte, de kämpar emot, vill inte omfamnas i min famn. Aber in Schweden gibt es nicht tun, sind sie dagegen kämpfen, nicht in meinen Armen begrüßt werden.




Fri vers (Fri form) av TyskaTanten
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-16 15:59



Bookmark and Share


    lory
fint..älskar deutschland himel..hihi
speciellt på sommaren......
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

TyskaTanten
TyskaTanten