Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

e g o

kameleont
med känslor

jag skiftar färg
efter bakgrund
utan att fråga mig själv om jag vill det

åren har lärt mig
att vara formlös
färglös för att passa in i varje situation

du dikterar villkor
jag följer dem hängivet

men någonstans
under alla färgskiften

föraktar jag
den jag alltid varit

villkorsdiktatorn ändrar namn
skepnad
person

men min undergivna
patetiska form
plockar fram egenskaperna hos vem som helst

och innerst inne skriker jag förtvivlat
efter hjälp
efter den starka urmänniskan som jag vet finns där någonstans
men som sover, som vaggats till ro av mina dörrmatteord
"ja såklart vi kan göra så"

jag behöver
hjälp
med att ställa krav

men det är lättare att bli en kameleont
försynt tassa över ett blad
och glömma sig




Fri vers av ~alruna~
Läst 281 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-01-18 18:18



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
kamelontbeteende kan absolut ha sina fördelar, förringa inte det, det kan ge dig fördelar då du ej får eventuella negativa konsekvenser slängda mot dig

men, absolut, ditt äkta jag vill nog fram mer

du behöver bejakas
så du ställer mer krav

oavsett om du kamelontiserar eller ställer krav, så bör det vara utifrån dina perspektiv, dina synvinklar, och dina behov - inte som det verkar vara i dikten

bra skrivet
2013-02-06

  bittemi VIP
Bra skrivet! Lätt att känna igen sej
2012-01-21

  Åsa Njunjes
Bra skrivet! Påminner oss om allas våran "bekräftelsetorsk".
2012-01-21
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~