Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs 22 januari, 2012


Lögn, lögn och åter lögn

I din talarstol
så högt över haven
Ropar du till rösterna

"LJUG INTE
MITT HJÄRTA SLÅR FÖR POESI
LÖGNARE,
FALSKA RÖSTER SOM ERA
PREDIKAR SOM EN PASTOR
FULL PÅ SIG SJÄLV"

Männen vid dina fötter
andas tungt i rädsla
du trycker dina skor mot deras fingrar och viskar

"Ni lögnare,
lyft mig högre med sanningen
ty de ord ni kastar
är lika tomma som
de drömmar jag har om
natten"

Barnen bakom din rygg
gråter i rädsla
Men istället för tröst säger du

"NI KÄNNER EJ
hjärtats tyngd,
MINA BARN
OM TIO ÅR KOMMER NI
vila vid mina fötter
och LJUGA för det är allt
ni vet"

____________________________________________________________

Hej igen! Jag skrev lite snabbt bara, kände verkligen för att skriva... Om det blev bra eller inte vet jag inte.

Sooom vissa av er kanske vet kan ni numera hitta mig på http://detjagskrev.blogspot.com/ där jag lägger ut nytt och gammalt material, precis som vanligt.

Tack så mycket, och vi ses!

Maja xx




Fri vers av Theseus
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-22 01:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Theseus
Theseus