Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad kan en ek berätta?

Eken så stolt sig sträcker

vidgar sitt grenverk ut

Tänk vad den kan berätta

vad som hänt i världen förut

Flera hundra år har gått

sedan den var ett litet frö

flera hundra år till

kommer gå innan den ska dö

Träd är en mäktig växt

som pryder sin plats så fin

Sägnen säger att aldrig dem fälla

kanske väcker du hår av hin

Se vad som hände med Vasa

som helt var byggd av ek

Jungfrufärden när hon sjönk

ja det var ingen lek






Bunden vers (Rim) av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-25 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt