Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oj då!!!

Jag ser rött
när alla andra ser blått!

Min flagga har små stänk
av rött,
rött för alla som stridit har
för
och dött för sina ideal.

Från Spartakus till de hebriska fångarna
via Joe Hill och minnet av Ådalen.

Jag ser rött
när alla andra ser blått!

Är inte blodet rött
även hos herrarnas elit.

Det finns inga bilder från Jesu levnad
men jag tror mig veta,
att hans mantel var röd.

Jag ser rött
när alla andra ser blått!




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-29 00:07



Bookmark and Share


    lory
jag ser poet när läser dina verk.....gillar jättemycket....
2012-01-30
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP