Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag står på min balkong.

När jag står på min balkong,
och det är morgon
så hör jag hackspettens
trummande mot stammen.

Det påminner mej om
tidiga mornar i Roslagen.
Mina föräldrars landställe
med utedass och superkall
sits.

När jag var klar på dass
gick jag in och hämtade
baddräkt och gick ner till
sjön för att ta ett dopp.

Väl i sjön simmade jag en
stund, och åter hörde jag
hackspetten.

När jag står på min balkong
sent på natten kan jag höra
räven skälla i skogsbrynet

Det kan också komma en
grävling vaggande över
gräsmattan när jag står
där på kvällen

Och detta är ändå bara
25 minuter från T-Centralen
i Stockholm.

Härligt tycker jag!




Fri vers av mjuk
Läst 408 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-29 15:18



Bookmark and Share


    Mejja
Från din balkong verkar utsikten så vacker!
Njut!!!
2012-02-06

  Trädflickan
Fint beskrivet. När jag läser första stycket förflyttas jag till din balkong. Alla djuren du ser får mig att tro att du bor på landet. Det kanske du gör, inte långt från storstaden.
2012-02-02

  aol
min morbror bodde i vasastan, så mysigt där var
2012-02-01

  karenina VIP
ja det var en härlig bild du förmedlar av djur o natur
2012-01-29
  > Nästa text
< Föregående

mjuk
mjuk