Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..när alla fredliga försök, all opinionsbildning, allt propagerande, alla påtryckningar, ja, precis allt demokratiskt , varit förgäves pga en OÖVERVINNERLIG korruption i symbios med kameraderi och nonchalans !


Turbulenta Teorier !

Då är det läge för dessa Turbulenta Teorier ! Det jag beskrev i ingressen är ju, inte heller, så långt ifrån dagsläget i monarkin Sverige, vi har dessa tendenser redan: Fortfarande SPECIELLA FÖRMÅNER till våra politiker , i BÅDE Riksdag, Landsting och Kommuner , med frikostiga pensionsavtal från 50 år, t ex . Och alla dessa EXTREMA bonusavtal till diverse personer i chefsställning (jag är främst kritisk mot de statliga/ landstings- och kommunala bonusavtalen, de privata är en annan femma) .Min tes är att kameraderi, nonchalans och korruption passar alldeles utmärkt in på dagens politikerskrå !
Och vi ,som skriver ( och har skrivit) spaltmil om detta, vi har ju, för länge sedan, upptäckt att nästan ingenting händer . Det bara fortsätter, visserligen har en del politiker uttryckt kritik mot det förhandenvarande systemet och sagt att det ska utredas. Men vi VET att det, sannolikt, bara blir smärre korrigeringar som bara marginellt minskar dessa orättvisor !
DÄRFÖR är det läge för Turbulenta Teorier, vilket (enligt mitt förmenande) innebär att vi ,som engagerar oss i detta , måste börja gå in på personer ! Vi SKA peka ut de STORA syndarna, de SKA schavottera ! Då tror jag att MÖJLIGHETERNA att FÖRÄNDRA detta SJUKA systemfel är STÖRRE ! Som i USA: Flera presidentkandidater har "försvunnit" när de har avslöjats med ekonomiska oegentligheter i garderoben ! "Häng dom högt ! "
Vi kan göra som i Staterna , HÄR har Ni MYCKET grävjobb, Ni politiska Massmediaster (¤) ! Och vi små, vi kan ju haka på , ge oss betena så gör vi dem ännu mer lockande ! FLER Turbulenta Teorier kommer att följa, det lovar jag. Det här var bara en inledande teori .

(¤) : "....politiska Massmediaster" = Eget uttryck, samlingsnamn för politiska journalister, dito krönikörer, debattörer,ledarskribenter m fl

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-29 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska