Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny epok



genom snötäckta slätter
i efterlängtad sol
jag färdas i bilen
en allra sista gång

jag tänker på flytten
på uppsägning av jobb
och hjärtat som funnit
ett bo av kärlek fullt

jag tänker på framtid
på resorna med buss
som tar mig till hörsal
och arbete i grupp

jag tänker på böcker
på examination
och livet som fattig
med stöd från csn

jag tänker på livet
som är och komma skall
och hela mitt väsen
ler med vinterns sol





Fri vers av Pica pica
Läst 420 gånger
Publicerad 2006-01-22 22:06



Bookmark and Share


  noname_realmind
Vilken varm och fin dikt om förväntningarnas soliga vindar!
"hjärtat som funnit ett bo av kärlek fullt" och "ler med vinterns sol" känns så äkta och glädjefullt! Stora förändringar i livet kan vara lite oroande, men samtidigt helt underbara.
Som student oftast fattig på pengar - men rik på inre växande och utveckling! ((: Stort lycka till med studierna!!
2006-01-23

  Anna H
Härlig dikt om något nytt. Ibland kan det nya innebära något stort även om det tycks läskigt till en början. Det låter i alla fall som om du har ett gott liv framför dig! Det där med pengar är ju verkligen inte allt, bara man har så man klarar sig :)

Lycka till med ditt nya liv!
2006-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica