Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fågelart som sjunger värme i vinterfrusna hjärtan


Livväckan


så upplöste morgonens fågelsång
den köldstela kropp jag bär
den fokuserade kropp
som snart inte vet vad vila är

men morgonens fågelsång
knöt upp det hårda, stela
lät en lättnadens tår
smälta hål i snön

och ännu en gång väcktes liv









Fri vers av Pica pica
Läst 656 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-02-03 10:50



Bookmark and Share


    Mejja
Så innerligt vacker!!!!
....det är aldrig för sent.
2011-03-01

  Jojo
Ja tänk vad fåglarna gör med oss. Man kan ju undra när våren ska komma när man står till knäna i snö. Ser snart inte altanräcket för all vit massa som ligger där. Det behövs nog en livväcka där.
2010-02-04

  Tera
denna fågel vill jag ha utanför mitt fönster...
2010-02-03

  L Patrik W Johansson VIP
(kra-kra-kra) gillar gillar (kra-kra-kra)

sa skatan...

lade nyss upp ett e-häfte kallad orditologi

Be well,
LPatrikWJ
2010-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica