Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ode till solen


så drack jag dig
ur din bägare av guld
lapade i mig ditt begärliga ljus

törsten
efter det enkla, givna
efter det som skingrar mörker
kyla

och jag blev upplyst
för första gången på så länge
länge

upplyst
av annat än av förnuft och logik

bortom rationalitet
relativitet
validering och metod
trängde du in i min själ

jag drack dig
du släckte min törst
smekte min vinterfrusna kind

du kysste mina ögonlock
och hela världen log





Fri vers av Pica pica
Läst 835 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-07 17:34



Bookmark and Share


  thyra
En mycket värmande text! Fint!
2008-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica