Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skidåkning i Järboskogen




Orrtur

Två svarta prickar

i de snöpudrade björkarna

drog mig till sig

Försiktigt åkte jag närmare i den tysta snön

och såg två orrtuppar ivrigt äta av björkknopparna

De lyrformade svarta stjärtfjädrarna vippade

när fåglarna sträckte sig efter maten

Så blev jag upptäckt av en spanare

och tjugo, tretti, nej flera orrar

flög i en vid sväng över myren

och bort mot skogen i fjärran.




Prosa av Lars Svedin VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2012-01-31 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP