Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iakttagelser

Kristines gyllene tornkors
glimmar i vintersolen
högt över insjöns
mörkblå vattenyta

Vågorna möter stranden
om och om igen
där små växter
bär en hinna av is

Vid hamnöverfarten
från Norra Strandgatan
är järnvägsbommarna fällda
för ett godståg på ingång

Glasskiosken på piren
ännu inte öppen












Fri vers av Roger L Svensson
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-01 14:26



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Märkligt att en ännu inte öppen glasskiosk kan beröra så starkt. Du kunde ha sagt: "Det är tidigt på morgonen" istället och inte fått någon effekt alls. Nu tänker jag tillbaks på alla de tillfällen då jag varit ute för tidigt i väntan på att affärerna skulle öppna, kanske efter en sömnlös natt.
2012-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson