Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintermorgon, tid att leva



det är vinter i helvetesdalen
du längtar vår och värme
fjärilar i magen
ett morgondopp vid bryggan där du bor
att väcka livsandarna till liv igen

en morgon så stelfrusen
en vacker död
när en tid kommer till sin ände
när något annat börjar gro
och växa

jag vet om lögner
sanningar med modifikation
allt för att överleva
för att just den bilden som du har
ska få vara den som ger dig ro

nu ser jag de fåglar
som trotsar kylan
de flyger inte iväg
till varmare land

de finner allt de behöver
med instinkt utan insikt
bara svävar med vindarna
som under deras vingar lyfter

till lagoma höjder
till något som bara är
och söker födan för överlevnad
denna morgon begravd i snö










Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-02-05 09:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En härlig stämning i din fina text!
2012-02-05

  Anya VIP
En vacker vintertext! Gillar!
2012-02-05

  stenen/ Yv Ericsson
Tack!
vi människor är autentiska.
Jag ville skriva något sådanthär!
men du gjorde det just
märkligt, och fantastiskt
så den sparar jag
2012-02-05
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP