Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om livet vid Öxnegården.


Sportlovsidyll (en gång på 80-talet)

Bortom backkrönet
precis efter skuggpartiet
en enkel grillplats

De vallade skidorna står uppställda
mot beteshagens trästaket
och elden är tänd och sprakar

En familj är på skidutflykt
utrustade med sittunderlägg
såväl som välsmakande matsäck

På sittstockarna syns flaskorna
- en gul och en röd -
en ketchup och en senap;
likväl som plastpåse med skurna korvbröd
och ett paket med grillkorv

Grillspetten av trä är redo
för sportlovsdagens lunch
under en klarblå himmel

Förbi bakom trästaket
passerar andra skidlöpare
som hukar i nerförställning
på väg ner mot gärdet
där skaren gnistrar
i det starka solskenet

Elden värmer i kylan
och det luktar frisk vedrök
från torra fina vedträn

En måltid i det fria
invid snötyngda granar
till vänster om skidspåren
- där den korta röda slingan viker av
och gul och grön fortsätter rakt fram -
medan man långt borta
hör ljudet av snöskotern med spårkälken

Några människor har inte så bråttom
tid att njuta lite av livets goda
en vacker vinterdag på 80-talet
då människorna fortfarande
gärna ger sig ut i naturen
på sina gamla längdskidor




Fri vers av Roger L Svensson
Läst 437 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-09 01:54



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
fint.....minnen
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson