Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På promenad i fantasin




Utanför

Du sitter vid köksbordet
med en virkad kalott på ditt hårlösa huvud

Du pratar i telefonen
lampan över bordet är tänd

Du sittter inte längre vid bordet
din bil står inte på garageuppfarten

Det är mörkt i ert hus
varje kväll numera

I lördags satt många runt köksbordet
med böjda huvuden

I måndags satt en ensam kvinna
vid köksbordet och grät

Du sitter aldrig med din virkade kalott
i ljuset från kökslampan

Jag tror du är död

men vad vet jag
jag promenerar ju bara

YM -Bohman-12




Fri vers (Fri form) av Njord
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-09 19:08



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
oj den här var speciell och intressant!och himla bra!!!!
2012-02-14

    ej medlem längre
Spännande med dessa korta sekvenser ur medmänniskors liv. Fantasin får spelrum att fylla ut luckorna... Ibland undrar man hur andra har det EGENTLIGEN..
2012-02-10

  Gunnel Eriksson VIP
Märklig dikt - originell idé.
Jag tycker om den!
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER