Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I äppelträdgården




vi hade tänkt det som en festlig tillställning
smärtan i dina ögon lös
de serverade körsbärskaka
jag smakade kardemummaglass
såg du drack ett glas limelikör
jag smuttade på äppelcidern
du viftade bort ett löv, som föll framför dina sorgsna ögon
låtsades under äppelträdets skugga
spelade rofylldhet
"låt mig måla ditt porträtt" föreslog jag värden
han talade med små ord och svarade:
"ingenting jag fäster mig vid"

när kalasmyllret börjar tunnas ut
när skuggorna sträcker sig längre
och solen går ner

då har jag fastnat i minuterna
men minns allt som en dröm

det är en mardröm att vakna nu
när alla gått hem

du och jag och smärtan är kvar
i ett närliggande rum

återgår, sekund för sekund
innan gryningen















Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-11 08:19



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
närvaron i dikten känns. och det är det som gör en poet
korta texter som innerymmer många känslor
"spelad rofylldhet" just så, bra
2012-02-12

  Jaramald VIP
Det var jobbigt.
Det räcker nästa att läsa rubrik
och första raden...
Hela myten om Paradiset rymmer den.

/J
2012-02-11

    Birgersdotter VIP
Oj den berör mig ..
2012-02-11
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP