Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på var sin sida rummet

 

 

 

 

dörren öppnar upp mot
en ny himmel

stjärnkonstellationer föds

rummen växer samman
helheter skapas av avfall och grenar

salamandern stretar över löven
fallna från tapeten

en grön larv lossnar, gräver sig
retas; tigger pengar

 

jag har ett hus av sakrament
dina minnen är mina nu

jag har ett nytt liv nu
att ikläda mig

jag har inte tid för gåvor
eller överflöd

jag har ett steg kvar att ta, sedan knackar jag -

 

dörren öppnas mot julisolen och de brända stråna
kvarlevor av ljus, varelser ur mörker

kattklor repar stigar i mitt språng
mellan nu och då

jag ser en liten flicka

hon har hår i gloria
smutsiga händer

det är henne jag har så nära
att hon ibland är svår att urskilja

 

jag minns, när vi var fjärilar båda
på var sin sida rummet

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-02-12 20:32



Bookmark and Share


  anits VIP
En helt underbar och fängslande
som vanligt
2012-02-14

  Börje Larsson
Återigen, mycket bra.....
2012-02-13

  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-02-13

  kerstin skriver VIP
en sån underbar dikt, och målningen sen...
lovely ♥
2012-02-13

  Ingela Svenson VIP
Så fullkomligt underbart, läsaren föll in i poetens själ, och såg med hennes ögon, jag böjer mig i vördnad för hennes ödmjukhet iför livets olikheter!
2012-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Tvära kast. Tycks det. Men en röd tråd finns förvisso.
Spännande som vanligt, Cathy Cool.
2012-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP