Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte ens prinsessan w


ihärdigheten lönar sig
och min talföra gåva från pappa
gener –jag drev dem till vansinne
två mobilräkningar gratis
och rätten att ha rätt

endorfinkickar en film
och förtränger det andra

förnekelselivet
låtsasoptimismen.

funderar på att gråta lite
känner mig plågad

osaliga andar och spöken
msn, ylletröjor och mensvärk.
mitt perfekta låtsasliv rämnar

nagellacket flagnar
äter smörgåsar till middag
och prinsessan wendela vill inte sova
inte ikväll

talar relationer på telefon
får en förnöjsam känsla av storstadsliv
och gräver ner mig i andra

klappar hunden
googlar min dejt

funderar över mina psykopatiska gener

googlar mig själv

läser om ett seglarläger
när jag var elva

snittar om tulpanerna
putsar glasbordet med en supertrasa
byter tampong

imorgon ska jag börja leva mitt perfekta liv
vakna nysminkad som på tv
stå på sats och prata GI
köpa jeans –den klassiska modellen
medan jag förverkligar mig själv


men just ikväll
är inte ens jag
som jag vill
att du ska tro
att jag är.




Fri vers av candela
Läst 605 gånger
Publicerad 2006-01-24 03:02



Bookmark and Share


  le nu
Hej Hjärtat!

Den här är verkligen bra! fångar verkligheten som den är ibland, mer ofta än man önskar.
Love u /C
2007-02-19

  Tove Meyer VIP
ytan flagnar så lätt. det du beskriver känner jag väl igen mig i. tycker om ditt finurliga språk, det blir så träffsäkert. känner även igen det där med självcentreringen "googlar mig själv", det var någon som sa att är inte det lite som att onanera hahaha.

det är svårt att hålla uppe den där bilden jämt. jag har faktiskt slutat kämpa, jag har en annan bild jag försöker men "intellektuell, spirituell, kulturell" det är fan nog så jobbigt. nä du prinsessan wendela kan vi inte bara få vara lite ibland....

förresten, det blir ett bokmärke och en femma såklart!

kramar från rännstensungen tove.
2006-01-24

  Peter Stjerngrim VIP
Språk och form försvaras av såväl flödets berörande helhet som det du förmedlar i sig - Ska läsa mer av dig!
2006-01-24
  > Nästa text
< Föregående

candela
candela