Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur dum kan man bli...

För några år sen när jag första
gången läste "KORT-PRIS" under
vissa varor i ett annonsblad
tänkte jag, varför är det
bara kortpris inte något
pris, som varar länge...

Så jag bestämde mig för att fråga
i butiken vad de menade med att
bara ha "KORT-PRIS". När jag kom
dit var det fullt med folk där, så
jag tog en nummerlapp och
ställde mig att vänta på min tur...

Ju färre som blev kvar i kön desto
längre kom jag fram mot kunddisken
och när jag var riktigt nära strax innan
mitt nummer ropades upp, då upptäckte
jag en stor blå låda som stod en bit
ifrån mig. I den såg jag kunder stoppa
in något men jag hann aldrig se vad det
var. Parkeringsbiljett kanske tänkte jag...

Så blev där tomt framför boxen. Jag gick
fram och tittade. På den stod en text:
Dra ditt kundkort här så får du besked
om denna veckans kortprisvaror...

Jag hörde mitt nummer ropas upp!
Jag vände mig inte ens om och gick inte
heller fram till kunddisken. Jag skrynklade
snabbt ihop nummerlappen i fickan och
gick bara mot utgången.

En vän mötte jag då som sa till mig:
-Vad du ser sammanbiten ut...
-Ja, sa jag, har precis kollat kortprisvaror...
-Och de passade inte i smaken eller...
-Jodå, men utan kort kände jag mig naken...
-Va, du brukar ju vara med och vaken...

Då jag gick, jag orkade inte ens förklara saken...





Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-17 16:13



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Oj vad jag gillade denna text.
Så härligt befriande att vi kan trampa i klaveret.
Den sista biten var ju helt suverän.
Tack återigen för ett gott skratt=)
2012-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt