Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i mer än en benämning, varav öppen också är en av de saker med flera lager...


Läser en öppen bok...

...blad för blad... meningar och formuleringar.
Helt i klartext.
Förundran, ej av läsandet; attityden "forcera fram och hoppa blad är väl brukligt"? ...
Nästa sida: "... emedan en bulle rullade utför bordskanten, vars bör inte är".

Sårad. Skälvande kallt - 6 grader allt som allt. "24C?" ... "Lockande sköts en glödbit ut, som om den självständigt tog sig an pappret på golvet - inte för inte", värmen spred sig.
Jourhavande isolering, kontrasterande polarisering.

Många böcker lästa om och om igen - Jag har aldrig läst samma bok två gånger; många är de böcker, vilka jag läst mer än en gång.
Interlude, fast prelude: tar en rad först "... Your eyes and voice do tell, even when you try to hide it, it's like I scent a smell. Cover up, I think not- that hurt.
Majestically major impact collateral shattering damage this I... understand. The difference is many things, one of which is many a time something almost slyly simple, assumption ad absurdum. You don't read minds".

Seemingly flackigt, lyhört flygande lugnt sjunger humlan sin sång.
"Bzzzzz" allmänt uppfattat, "Rachmaninoff" hos lyssnade, kortfattat.

Utdrag, Humlan: "/.../ ände, honung nu fanns. Mäkta, vad vi jäkta, nu blir det dans. Ty, ehuru en humla, vingar små och ludd, aldrig få vila, ingen honung till dig, ers Majestät, och er spira. Skönjbart oklart, bina surrar; om skönhet och kärlek, vi humlor vurmar; emedan en enkel flygtur till Den stora Eken och dess bladverk kan tala, att även ekar de knaka. Utan sina löv de förtvivlat sakta förtvinar - således de dör... Och fågeln, som mig jag fasade skulle ta, flyktigt försiktigt lade till och sade: utan växters rötter, ned i jorden under alla våra fötter, stelt och torrt det bliva. Om det fuktiga, varma och luftiga utrymmet maskar, svamp, ja allt då kiva".

Pre-, inter-, post-, real-lude: skriva i din bok?

Vårda elden (granris håller glöd vid liv över natten).

- Uttorkad utvilad ureld, uråldrig växande eter-ved däri, aldrig att slockna. Folk, de skrocka -




Fri vers av Phantasos
Läst 178 gånger
Publicerad 2012-02-18 03:21



Bookmark and Share


    kivu
Phantastisk och phantasmerande.
2012-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Phantasos