Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frustration

skjuts ut i en bilmissil mot svart
natt texasfödda katter sjunger
för mig om ett nordanland
bebott av sjömonster
byggda av frusna diamanter
och brinnande kristall

jag skjuter ur mig emot
rymden längtar efter
famntag större än eviga
trottoardagar i baktaktsform

jag har inget liv
att skriva hem om
men en revolver vid min sida
och jag skjuter skott efter annan
mot allt grundlöst jag hittar

smällarna väcker
inte någon alls

i en drömsekvens möts vi
på en av alla dessa barer du röker
heroin och säger att jag har förändrats
till det sämre säger du är lik en
vindskugga samma skygghet inför
varje ord du möter samma försiktighet
längs med varje rörelse och du
är knappast slug på något sätt
som helst

därefter

är vi på en vakuumkall tunnelbana
du ser ut som någon jag glömt som
en solblekt spegelbild av någon
annans ungdom vi är ensamma
och du vet inte vem jag är
jag gestikulerar och förklarar
men ditt ansikte har stelnat
i ett stumt leende som kallt
ber mig att gå

I verkligheten
slutar du lyssna
så fort jag talar om Kanada
du lyfter bara blicken mot fönsterblecket
drar upp knäna mot dina kinder
låter dina ögon tystna

du låter dina ögon tystna

och det spelar ingen roll
hur länge jag fortsätter att dunka
in mitt naivistiska budskap om
andra sorters dagar du

är inte här ändå

blundar, låter rymden falla över mig
som dansande fauner emot min bröstkorg
simulerar slutliga saluter i mitt inre som
för att söka väcka någonting

en vilja att kämpa, en lust att kasta saker över ända
visslar melodier från min barndom som för att söka
massera bort min rädsla för dina stelnade ögon
eller för det faktum att vi kanske måste stanna här

i drömmen igen är allt en blandning av
sjösjuka monster, stimmiga kaosbarer
och revolvrar som växlar upp och
anfaller min kalla, bleka tinning
och i samma dröm låter jag dem
skjuta, skjuta, skjuta mig till
sömns tills jag vaknar

i en sida av universum
där du, dina brev och
din sabla, usla, sanning

alltihop
har glömts




Fri vers (Spoken word/Slam) av Livsrymling
Läst 405 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-19 12:10



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Flera fina formuleringar som tex.."du låter dina ögon tystna"
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Livsrymling