Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min älskade systers tillika min bästa vän bröllop. Kursiverat är citat från Rut.




Till min hjärtevän

Tvinga mig inte att
överge dig och
vända tillbaka
dit du går dit går
också jag och där
du stannar där stannar
även jag ditt folk är mitt
folk och din Gud skall vara
min Gud där du dör vill
jag dö och där vill jag bli begraven

 Herren må göra mig
vad som helst men
endast döden
skall skilja
oss åt

Ja, Herren må göra mig vad
som helst slunga mig upp i luften
tusen meter upp kasta mig mot
bergsväggar och avgrunder
sända mig över himlahav
och tillbaka igen
ja Herren kan göra mig
som han önskar, så länge
du är med mig
så länge jag är med dig
så är jag inte rädd

Ja, Herren må göra mig vad som helst
livet är fortfarande som i början på en resa
och jag kan inte veta vart jag ska
det kan gå åt vilket håll som helst och
när jag någon gång hör Hans röst så
vill jag inget annat än följa men
kära, älskade hjärtevän om du går
med mig kommer jag aldrig
någonsin vara rädd

Vi är också i början på en resa
som om vi står vid en flygplats
och att planet anländer väldigt snart
det planet kan ta oss vart som helst
och vilka äventyr, guldstränder eller
stormar det än kan vara som väntar
så vet jag vad jag vill så vet jag
att det här är exakt det som jag
har längtat efter

Om nästan ingen tid alls
så börjar det, så öppnas en
framtid utan synligt slut
kvar är lite prästprat och en kyss
och sen är horisonten evighetslång
och glasklar framför oss
det är väl fint

men det är trots allt
ingen konst att säga ja
det är inte svårt att följa när allt
är i sin vackra början det är inte
svårt att gå när tusenmilaresan
inte ens har nått sina
första tusen steg

 Men kära, älskade hjärtevän
jag kommer inte att tänka
enbart på mig själv
det är inte för min skull som jag gör det här
jag vet att stormar kommer jag vet
att molnen någon gång kommer täcka
horisonten men jag är inte här enbart
för min egen lyckas skull nej, jag vill alltid
ha Hans blick för mina ögon jag vill alltid
ha Hans vägar för mina fötter

 Och om vi någon gång skulle tröttna
drabbas av oro och strid så vill jag att
Han på nytt ska öppna våra ögon och
få oss att se att vi aldrig gör det här på
egen hand att var vi än är så är
Herren också där

Så kära, älskade hjärtevän
Herren må göra mig vad
som helst men där du är
där vill jag också vara och jag
vill att du ska veta att vad som
än händer så vill jag vara din
tills döden skiljer oss åt  




Fri vers (Spoken word/Slam) av Livsrymling
Läst 378 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-20 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Livsrymling