Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dedicerad till Filip och Fredrik. Vilket uppmärksamma säkert märker av. 




Kom med mig eller Gapa

Någon säger att ja världen
den är stor så jäkligt stor
att du anar inte hur någon
annan säger tiden den
är knapp den rinner
från oss ständigt
dag för dag

Jag säger, ja men så låt oss
då resa ut låt oss själva
se hur vacker världen är ja
kom med mig den som vill
jag har inte mycket rum
men det finns herregud
självklart, plats för dig

Någon säger att världen
verkar farlig, det finns fällor
överallt låt oss vända om någon
annan säger det finns dårar överallt
snart blir vi som dem oh låt
oss vända om och se 
på Doobidoo

Jag säger med ett skratt att jag 
har en hemlighet, en sanning som 
kan vara både svår och hård den 
kan provocera rentav göra ont
jag vet inte var den finns, men om
du blundar, och sen ser upp
över ditt liv så kan det hända
att du ser det likafullt  

Vi måste leta i Värmlands sista skogar
måste våga gå på Hollywoods vackraste
gator måste orka landa där ingen annan 
går om du är ute efter äkthet finns inga
halva sträckor, de som har lyckan i sina
skor har aldrig någonsin frågat 
någon annan om lov

Någon säger då, men jag tycker det
är fel, jag vill ha lugnet i min vrå
lukten av sprit och kokain känns inte
riktigt hundra någon annan håller med
säger att strippor och fittlukt inte riktigt
är melodin in i hjärtats harmoni- fabrik

Och jag svarar
att det är helt okej
alla blir inte Lou Reed
med bajs bredvid tjacket på finbordet 
men om dina gränser hämmar dig om du 
tror att det finns grönare gräs på andra
sidan så finns det inget annat än att strunta 
i andras råmanden hoppa och nå sand
eller 
högar av klöver oavsett vad
har du varit 
där ingen annan 
satt sin skrämda lilla fot

Världen handlar inte om
sin storlek eller förlamande 
stjärnglans vikten av att drömma landar 
inte i att lyckas nå San Siro eller Bob
Dylans entourage, nej drömmar är till för
att lyfta sig själv från sin egen inbillade
litenhet och att inse att även trädtoppar 
bjuder på en utsikt

Så kom med mig även om
du är rädd det finns så många 
människor här med lyckan insydd 
i foderfickorna som du behöver träffa
så många platser som är byggda som
trampoliner 
för det du gömmer inom dig
finns 
ingen mening med att vara blyg 
ute i världen regnar det ständigt  
manna för den som
klarar av att se 

och förstås lika mycket
för dem som har
vettet med sig
att Gapa 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Livsrymling
Läst 609 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-19 12:35



Bookmark and Share


  IamCharlie
åh. jag tycker supersupermycket om detta. himla duktig!
2013-10-31

  Maiah VIP
farligheter finns runt hörnan... härlig text om nyfikenhet och frihet..
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Livsrymling