Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om flummighetens förbannade skyldighet

vad kan du
tänkas vilja ha för
poesi tillägnad dig?

ska den bete sig
extatiskt översvallande
likt vågorna i nordatlantens
aldrig sinande stormar
vill du ha symfonier i din ära
vill du få imaginära länder och kontinenter
uppkallade efter dina lilltånaglar
inte bara få världen preciserad efter
hur du för dig
utan också alla universums
hitintills bekanta kuster tolkade
utefter din excellens

eller möjligen

ska den vara
sinnligt intim som
sommarbrisens subtila
smekning mot din vänstra örsnibb
något som du knappt noterar som
en berner sennens värme emot dina fötter
när du läser Dostojevskij vid brasan vill du
ha textuella viskningar mot din kind
ord som knappt märkbart skönjer
detaljer om det som
råkar vara du

eller ska den bara

vara som inkluderad
i en dansant melodi som
faller över husknutarna trallvänliga
ord som ramlar över kullerstenarna
en litterär galenskap som inte tänker sig vara korrekt
eller uppklätt snygg som bara vill existera vid din sida
ör en sekund för att sen sväva bort över
dimhöljda sagolandskap

vill du ha en

tretaktig sambarytm
klädd i bokstäver ett
skratts hjärtslag uppdiktad
över pappersarken eller
ett lyckoskri tecknat
i icke-existerande rimformer

med hals
brytande rad
brytningar

allt för dårskapens och
flummighetens
förbannade fakultetsskyldighet

spelar kanske ingen roll

och du ska veta att
det inte är så att jag har
några egentliga ambitioner
vet så lite om såväl verklig poetik
som om vad du egentligen
vill ha av detta liv

det enda jag antar att jag önskar
och vill är att få dikta någonting
som får dig att le kanske
får dina ögon att tindra en stund
att få skapa en dikt som
för ett kort tag förgyller din tid
och som sedan får landa

&

stanna någonstans
hos dig




Fri vers (Spoken word/Slam) av Livsrymling
Läst 389 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-02-19 12:10



Bookmark and Share


  Paulina LH VIP
Mitt i prick.

*applåderar och bokmärker*
2012-02-19

    Ordkonstnär
Gillar texten, som att fråga människor; Hur vill du bli förevigad?
2012-02-19

  Nanna X
skön kombination av klassisk figurdikt och lekfullt resonerande innehåll!
2012-02-19

    ej medlem längre
vem än den är diktad åt
den här fantastiska texten
gav den då mig ett leende
och tindrande ögon.

fantastiska valmöjligheter bland
valmöjligheterna uppradade
och poetiskt utlagda här
och rubriken är rätt så fantastisk..

och.. om du vill centrera
text, gör du en html-inställning
på inställningar och sen går du in
på extra. då kan du även välja
kursivt osv..
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Livsrymling