Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det fanns en pojke

jag säger så mycket
jag säger att barnen är det viktigaste vi har
- de är vår framtid
jag säger att vi borde vara mer rädda om varandra
jag säger att min cigarett inte dödar någon annan
än mig själv
jag säger så mycket


det fanns en pojke som var gladare än ett barnkalas
en pojke som älskade mariekex
en pojke som brukade springa
barfota på skogsstigar och skratta
pojken säger inte så mycket
för han finns inte mer

ambulansen har just kommit fram
de konstaterar att pojkens andning har upphört
den går inte att få tillbaka igen

pojkens andning är borta
för att en man med motorcykel
inte koncentrerade sig på var han körde

föraren höll inte ögonen på vägen
för han såg en kvinna
med sönderrivna kläder gå på trottoaren
och hon grät
hon grät för att hennes man
tagit några glas för många
och blivit överdrivet hårdhänt

mannen hade druckit lite för mycket
för att årets viktigaste avtal för företaget
inte hade skrivits under av den andra parten

det hade inte blivit något samarbete
eftersom hon som skulle hålla i företagets presentation
hade kommit för sent
och dessutom glömt alla viktiga dokument

hon kom inte i tid för att hon fick ta den senare bussen
för att hennes fyraåriga dotter
aldrig ville släppa taget om hennes hals
dottern var ledsen på grund av
den tidigare hostattacken som aldrig ville sluta

attacken som utbröt när de promenerade förbi mig
promenerade förbi mig
just när jag som bäst stod och njöt
av den där vita rökskapande rullen

jag säger att min cigarett inte dödar någon annan
än mig själv
jag säger så mycket




Fri vers av aPorcupine
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-23 12:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aPorcupine
aPorcupine