Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till vår nyfödda prinsessa och Kronprinsessparet.


Västanvinden sträcker ut svenska flaggan

Västanvinden sträcker ut svenska flaggan
borta vid Talavid invid Junebäck
där smålänningarna fordom överlämnade eskorten
av Svea Rikes regent på eriksgatefärd

En flagga som nu utsträcks av historiens vingeslag
framför Vätterns mörkblåa friska februariyta
likväl som inför den ljusblå nordanhimlens horisont
- en tidlös vy som här förenar då och nu

Västanvinden sträcker ut svenska flaggan
i ett land som ler ikapp med vintersolen
för uppe i norr ute på Skeppsholmen
avfyras nu 42 skott för en liten prinsessa





Fri vers av Roger L Svensson
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-23 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson