Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstigt nog minns jag inte om dessa ord och diktform varit uppe här, ännu, men vad gör väl det... jag är en OrdBärare


OrdBärare


Tätt tätt står orden intill varandra
lika nära står närheten till meningen
så pass nära att jag känner doften av dom
känner smaken, känner hur
dom känns och lika nära som träd med löven på grenar

Punkterna är mina stenar
här finns tunnheten tjockleken kärleken av
bokstäver som jag hyvlat, grävt fram, stampat
stansat sågat dolt i speltvete, framhävt med tång
hammare och jag har
använt pennor penslar stenciler färger kryddor
linnen spetsar underkjolar grus rötter och jag har

suttit i olika rum och skrivit: dass kök uterum och sängkammare

Ibland är orden helt ute och reser
ute och cyklar och dom har stoppat ner
kaffe och ostmackor i väskan ifall
det skulle bli långdraget långrandigt långtråkigt
på färden när dom reser från sida till sida
i många olika värden

Det är ingen hejd på dessa bildord när jag
far fram i den mjölkvita oskrivna sidenboken i
min skinntorra skrivande hand och
ordens hudar ömsar skinn ömsom byter skal för
att gå utmed spiralerna och hämta hem
gåtfulla tidlösa ord och siffertal

Sen går jag upp och ner mellan
kanalerna och virkar en avig och en rät för
att fylla på med ännu fler kakdrömmar och
till det en kopp kaffe med grädde i, inte helt slät
Inte helt utslätade tankar i ett cafe' sitter jag
på en stentrappa och här är det enkelt att le
att inse en insikt och känslan för ord föder

fram en helt ny kall eller varmt sammetslen dikt...




Fri vers av demonsson
Läst 333 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-02-26 07:23



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Det märks att du tycker om att skriva. Underbar!
2012-02-26

  Minkki VIP
härlig är den!
2012-02-26

    ej medlem längre
fin ordbärare.
2012-02-26

  Eva Langrath VIP
Tack för att jag fick följa med på denna underbara ordresa.
2012-02-26

  Peter Olausson VIP
jag vet inte om du har publicerat den här förut, bara att jag inte har läst den - för det skulle jag ha kommit ihåg. En härlig, lekfull, eftertänksam, bildrik resa tillsammans med de nödvändiga följeslagarna, de odödliga orden. Fin text! - Peter
2012-02-26
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson